Magisk Rydahl sänkte HV71 på egen hand

(10298) Rydahl

Publicerad: 12 oktober 2019

Färjestad bjöd på en hejdundrande vändning i den tredje perioden i Jönköping. 1–3 blev 4–3 efter ett sent avgörande. Vem som låg bakom segern? Gustav Rydahl, som bjöd på ett hattrick och en assist i matchen.

SHL presenteras av ATG Sport

Färjestad börjar visa storform i SHL. Trots underläge med 1–3 borta mot HV71 lyckades man vända på steken. Måltjuven Michael Lindqvist inledde vändningen när han educerade en bit in i den tredje perioden.

Sedan var det dags för Gustav Rydahl att ta över föreställningen.

Efter att ha gjort ett mål i den andra perioden och spelat fram till Lindqvists mål, var det hans tur att producera framåt. 3–3 kom till efter ett friläge och 4–3 kom med endast 43 sekunder kvar av den tredje perioden då Rydahl blev serverad en läcker passning av Carl Jakobsson. Målet var Rydahls femte för säsongen och innebar tre bortapoäng för Färjestad.

– Riktigt skönt, vi visar en jäkla moral och viker aldrig ner oss. Det var starkt att vinna, säger Gustav Rydahl till C More och fortsätter:

– HV är bra, men när vi gör det vi ska är det inte många som kan ta oss.

Annars var det HV71 som målmässigt var i förarsätet efter två perioder där forwarden Linus Sandin gjorde två mål, men det räckte alltså inte till några poäng.

– Det finns saker vi kan jobba, men jag tycker ändå att vi gör 60 bra minuter. "Mackan" (Markus Svensson) är grym i målet och ger oss en chans att vinna, säger Gustav Rydahl.

***

Fortsatt tungt för Leksand

I Leksand var det var det målkalas i den första perioden, två för hemmalaget och tre för Linköping. Det var också Linköping som skulle dra det längsta strået. Stjärnorna Andrew Gordon och Broc Little fixade så att LHC hade en 5–2-ledning efter två perioder. Det underläget kunde aldrig Leksand hämta sig ifrån. Ett Leksand som är inne en riktig risig trend.

***

Brynäs kräftgång fortsätter

I Skellefteå var det toppen mot botten i tabellen och det visade sig vara så på isen med. Brynäs var aldrig riktigt nära att hota Skellefteå som gick fram till en 4–0-ledning i den tredje perioden innan Niklas Danielsson kunde tröstmåla i powerplay. 4–1 till Skellefteå där nyförvärvet Richard Hugg gjorde säsongens första mål. Noterbart är att Skellefteåbacken Jonatan Pudas gjorde sitt hundrade SHL-poäng när han pangade in 1–0 i spel fem mot tre i den första perioden.

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!